Friday, May 14, 2010

Work trip to Kedah and Perlis with Dania Ziyad

Kejadian berlaku minggu lepas. yes. selepas balik lapor diri daripada kursus induksi.

masuk opis je...fuyoooo...bertimbun keja dan surat tu tak yah cakap la. berlapis-lapis sampai tak tau nak baca mana satu.

lewat petang aku dapat arahan minta pegi out station untuk penyerahan klinik. hati aku dah mula sayu. ye la baru je balik dari kursus dah kena tinggal semula si kecik tuh. sure mengamuk nye. aku dengan muka seposen minta belah ihsan dari bos. tapi siyes. bos aku mmg gerek. dia ok je aku g sana ngan angkut skali si kecik tu.siap ada pesanan penaja lagi. suh tabahkan hati. nak tergelak pon ada bila bos sendri cakap cenggitu.

maka pegi la kami dua beranak ke kedah n perlis. Dania mmg hepi sangat2 bila dapat tau Ummi bawak dia skali. Nasib baik umur Dania blom cecah 2 tahun jadi tiket pegi balik untuk Dania hanya RM78 sahaja. fuuhh!lega.

bertuah badan si kecik. kecik2 lagi dah merata2 aku bawak. belom setahun dah g Langkawi. blom 2 tahun dah pegi Pulau Perhentian. Ummi ko ni dah umor 28 tahun baru g Pulau Perhentian tau. huhuhu...

Jom kita zass perjalanan kitorang selama 2 hari...

6 Mei 2010
7.30 am
smiling face while waiting our ERL

mencabar btol bila bwk budak kecik ni ke KLIA. bayangkan la sepanjang perjalanan ada je benda2 yang Dania nak pegang. nasib baik la tak de yang rosak.

dan yang paling seronok skali masa naik eskalator bergerak tuh. siap berlumba2 lagi. hehe...kelakar bila teringat aksi Dania. tak dapat nak capture pic dia sebab sume dalam mode rushing kejar masa.

it's play time

having her breakfast with Mighty White Strawberry

bz playing with belt


Dalam perut kapal terbang tu lagi best. Selama ni kalu gerak sorang2 bole la nak layan baca paper ke or zzz taaapiii bila ngan si kecil ni tak leh nak buat apa2. Nasib baik la dapat front seat jadi banyak space untuk dia bergerak cergas. Mmg tak reti duk diam. Sekejap panjat kerusi. sekejap duk bersila atas lantai. Bila bagi makan kacang, bole plak Dania buang balik. huhuuh...mmg kelam kabut.

Sampai je kat airport, kontraktor dah tunggu. tergezut akak tu tgk aku bawak si kenit nih. Disebabkan turun Penang, jadi perjalanan kitorang menyeberangi jambatan untuk ke Kedah. Keseronokan Dania tu tetap ada bila dia excited tengok laut luas terbentang dan BAS. ye. Dania sangat teruja bila tengok bas yang besar melintas bersimpang siur depan keta. hihihi...

Bila dah masuk Kedah tuh, Dania mula tido. Jadi alhamdulillah senang sket keja aku sbb tak yah usung dia. Kitorang tinggalkan je dia dalam keta sbb tak sampai hati plak nak kejut.

Selebihnya ini lah pic masa aku sambung penyerahan untuk klinik yang ke2 di mana si kecik ni dah bangun drpd tdo dia.


fuh...lega sume dah beres. Dania wat muka cemas takut btol orang amik dia.


wat muka nakal dan mengacau Ummi wat keja ye


masa lepak kat kedai makan setelah satu hari berpeluh sakan
siyes kedah mmg sangat panas

Syidi mengajuk Dania

hehe...Dania tak takut la ngan Uncle Syidi tuh

Posing depan Seri Malaysia Alor Star

7 Mei 2010
5.30pm

Hari ke 2 dan hari terakhir di Kedah. Kali ni aku memang sengaja amik tiket pegi balik KLIA-Penang. Bukannya apa. Flight di Kedah memang tak banyak pilihan.

Nasib baik keja aku setel cepat sket. Jadi dengan masa yang ada tu kitorang singgah ke rumah sedara jap untuk mandi dan solat sblom gerak balik ke KL.

Mula2 plan nak g tempat2 yang menarik kat Penang, tapi bila tengok masa tak berapa mengizinkan jadi aku decide baik lepak je la kat airport.

Ini je la catatan sepanjang perjalanan kitorang. papepon alhamdulillah Dania sangat behave dan tak de la menyusahkan Ummi dia. next time ada rezki kita pegi lagi ye Dania. Luv u!




Tengok la aksi Dania yang ntah hapa2. excited sungguh tengok patung budak kecik tuh.



Jalan2 cari makan kat McD Bayan Lepas

5 comments:

~ZuE~ said...

waaa.. bestnye dania jln2 ngn ummi hehe.. dania makin comel!

cneo osman said...

bolehlar jadi assistant engineer nieh.. hihi

azya said...

mien..
tabiklaa dgn ko sbb kejer pun bleh kelek anak lagi..dan bestnyer kalau environment kejer pun allow us, the working mom, to do such thing. ye la, yg penting, output kan..so tak kisahla cemana pun, janji output ada.kejer jalan.

btw, daniaa semakin cute dan chubby. gerammmnyerrrrrrrrrrr...dan bila tgk pics semua, mmg nampak dia sgt enjoy the trip. kalau behave mcm ni, senanglaaa nak bwk..hehe.

Nadine Zuharra said...

bestnye anak dah besar,siap boleh jadi kawan..hehe..
Subhanallah,muke anak ko sebijik muke ko..cute! : )

alifah@along said...

arghhhhhhh...geram aku tgk....dania sporting sungguh la...give me 5!!!