Friday, February 25, 2011

Last Nite Dinner

Seperti yg dirancang mlm tadi kami sekeluarga kononnya nak makan yong tau fu kat pandan indah. Hubby le yang paling beria-ia nak promo kat kitorang berdua. hehehe...hubby cakap bila dia tau je kedai tu wujud lagi, memang rasa tak sabar2 nak pekena makanan tuh. katanya tu kedai yong tau fu faveret satu family derang masa duk kat Jalan Davis.

Jadi semalam kitorang gerak kul 8++ sbb pk kan nak elak jalan sesak. Sampai je kat kedai tuh, dah terbau kuah yong tau fu. memang betol2 naik bau. seumur idup aku tak penah jumpa kuah yong tau fu macam tuh. ok itu baru bau je. Sekali tauke kedai tu sound kitorang "Maaf kak, yong tau fu dah abes".huhuhu...hancus hati kitorang. aduh...Hubby le yg paling frust skali. End up makan je la nasi lemak yang ada gak derang jual kat kedai tu. Nasib baik le nasi lemak tu tak mengecewakan.

Dah terlepas nak makan kali ni, next trip hubby cakap nak pastikan kitorang dapat makan gak. Jadi tanya punya tanya kat tauke kedai tuh, dia cakap kedai dia dah bukak 11.00 pagi - 9.00 malam. Pastu hari jumaat je tutup. ngeh ngeh ngeh. Jadi bole la on weekend kitorang menyinggah kat cni. Sbb mlm td bila dah sampai umah, adoooiii terasa badan ni penat. Mmg aku hentam tdo sepanjang perjalanan balik. Dania plak bole bersengkang mata. sampai kan nak g stesen minyak pon cancel sbb dah ngantuk sgt. Siyes penat.

Entry ni pon mmg tak de piccas la ye sbb tak dapat makan.huhuhu...kita tunggu plak entry makan2 nanti ye.

1 comment:

dbalkis said...

Mien, nak pegi nanti ajak aku wei..macam best je. Tak tau pun kedai tu..