Thursday, March 19, 2009

My New 'Life'

Salam sume...

Lama nyeaaa dah tak update blog nih. Sori la yea. Recently I'm quite bz. Bz like a bee. hehe...(clearing all my task before leaving from **cep)

Plus bz preparing myself to be a 'g' servant. haih...



K, on 16th March, I did attend their hari lapor diri eventho it was not my actual report duty date. My actual will be on 1st April. Awal2 pagi lagi sebenarnya dah rasa cuak. Sebab pki sandal. risau nya takut kena tegur. sekali bila jeling bawah kerusi. Ceh! rupa2nya ada orang lagi selamba. pakai selipar pon ada. agaknya bole terima kot sebab 1st day kan.

Seperti besa bila dah dalam kelompok ramai, kena beratur untuk ambil fail masing2. Received a llooottt of forms that need to fill up. (rasa seperti hari pertama mendaftar sekolah pon ada) Surat akujanji, profile form, ikrar as a 'g' servant, borang ikrar harta n etc...




Nak dekat tengah hari baru la briefing utk post kitorang. Terpaksa la tunggu derang lepaskan group lain dulu. Ingatkan bole la nak balik awal sebab abes pon awal. Taapii hampes. Dapat plak pegawai yang skema. Takot sangat bos kantoi dia lepaskan kitorang awal.

To tell the truth I am not in the mood of teruja sangat to be 'g' servant. melihatkan 3 orang pegawai yang umornya lagi muda dari saya tapi dressing ngan cara cakap pon dah macam orang tua...terus buat semangat saya hilang. i did asked them when they joined 'g'. guess what? juz 3 months earlier than me!!! whooaa...after 3 months terus transform jadi cenggini ke? adeh...

so tinggal beberapa hari lagi kareer swasta saya akan berakhir. dis is going to be a big transformation for my career. yes. dengan surat posting nye blom dapat lagi. tak tau la kat mana derang letak saya nanti. juz hoping they will locate me sumwhere nearby je. yeah...let's hope n pray for the best.


4 comments:

zue said...

hehe..ko jd laa pegawai yg bergaya..hihi..

ummi mien said...

bergaya sangat. hikhikhik...
tp kalu over bergaya nanti nampak cam mak datin plak. ooopsss...

cneo osman said...

mien.. ko rasa aku nieh dalm golongan itu ka...wakaka...cakap mcm org tua???huhuhu

lydzar said...

huhu ye ke G servant mcm gaya mcm org tua?
depends pada org kot huhu