Monday, April 27, 2009

Langit Cerah llalalalla~~

Alhamdulillah. God bless our family with a lot of gud news for this half a year.

Minggu lepas dapat letter offer dari *SPA. Seperti besa penunggu surat di umah la yang jadi tukang kaba. Mak aku terus call bagitau isi surat tuh (asal surat urusan seri paduka ke apa2 yang related ngan urusan kerajaan atau universiti atau kad undangan dia mesti bukak kecuali surat bank je fuh naseb baik hikhikhik). Rasa tak percaya pon ada. Finally aku diterima jadi permanent staf! Cuma yang kurengnya aku kena pindah ke kementerian lain. Aiseh! Pindah lagi.

Mula2 dapat tau tu memang rasa tak best langsung. Ye la confirm la skop keja aku dah tak sama ngan skang. Ntah hapa la keja aku nanti. Tapi mengenangkan status jawatan tu pasrah je la. Apa bole buat. Sume benda/hal ada pro n cons. Sekali lagi aku terpaksa mengalah. demi nak beli umah n macam2 kepentingan lain lagi. Mak aku awal2 lagi dah suruh terima. Ikutkan je la kata orang tua. Hubby cakap terima je la dulu. Agak2 tak best mintak tukar. Yang nak dikejarkan ialah status jawatan tuh.


Jadi skang ni tunggu surat dari kementerian plak untuk tarikh lapor diri. Jumaat lepas pegawai yang in-charge tu ada call tanya penempatan. Of course la aku nak dekat je. Mintak2 la yang satu ni diperkenankan. hehehe...
Mulai saat ni aku dah terbayangkan apa la keja aku kat sana nanti. Jadi doc mesin ka? atau goyang kaki sign surat? merayau semua hospital atau klinik kesihatan untuk buat maintenance report? haihh macam2 la. layan kan aje la.


Dept aku skang dah heboh hal aku nak pindah. Si *inky la g heboh satu opis. hampagas sungguh. aku malas nak kecoh selagi tak dapat surat dari kementerian. Dah plak jadi drama sedey. Sume rasa tergezut. Ye la fresh lagi kerusi, meja, tanda nama, chop n segala macam stationary aku. hahahha...apa nak wat. Kata berkhidmat untuk negara.


Tapi kan sebenarnya aku rasa ralat la. baru je dah berangan2 nak jadi orang pertama terpacak depan jusco masa jcard day. dah jadi mimpi je la. sori la dania. tak dapat ummi nak beli baju cantek2. sian dania. sian lagi2 kat ummi. hahhahaa...

6 comments:

chur said...

hahaha...tak sudah2 dgn jcard..mesti dh plan nk ambik cuti kan??

kementerian kesihatan??hihi.

p/s:besfren mesti la hebohkan berita besfren nye... :D

zue said...

chura..aku pon agak kementerian itu..hehe..

btw, all d best mien..jd PTD ke plak?

yatz sarimah said...

waaaaaa. ..kita kje ngan bos yang sama ek. . . ko jadik pegawai SIHAT ke meen?

-inay- said...

pegawai sihat??apekah.best2.asek lompat2 je.xde la buring sgt...hu3

Potai said...

Ko keje rajin2 min... kalu kena kat spital pening kepala wooo.. kat sini suma kritikal... kalu trip bleh mati org. Jgn kena mcm Hospital Putrajaya dah le... ok .. moga berjaya...

ummi mien said...

PTD? tak de la. sama post cam skang cuma pindah kementerian dan dpt tetap.

yatz, aku pon apakah pegawai sihat?tak penah dgr. ada ka?

incik potai, makacih.