Tuesday, October 28, 2008

OT

Duh! Kena OT lagi. Macam mana nak terangkan kat Mama pasal OT nih. Erk..sape plak nak jaga Dania kalau betol2 kena OT dis weekend. Serabutnyaaa!! Last week Mama dah agak bising.
Mama ingat aku saja2 nak wat OT. Siap cite kisah kengkawan dia dulu yang rajin wat OT. Siap bole beli keta dengan duit OT.huhu..
Mama tak paham. Itu gomen. Ini swasta. Bukan suka2 nak wat OT semata2 nak bagi lepas bayar hutang. Ni memang kena buat. Nak wat cane ada satu PC je yang ada software tuh. Pastu bos plak nak drawing tu urgent. Kena plak share PC tu ngan another staff. Dan lagi kami berdua baru nak bermesra2 dengan software 3D tuh.Tensi betol.

Kalau tak OT nanti dipersoalkan plak masa appraisal.huhu..
Kalau OT, Mama bising. Dan lagi confirm dengan Dania skali kena g opis.muhahaha..
Bos plak dah siap bagi memo suruh datang training on weekend a.k.a OT gak la.
Cane plak tuh..Boleh je nak bawak Dania tapi rasa tak selesa plak. Nanti tetiba *amada datang opis tengok ada baby.

Well..ini lah realiti hidup. Dulu masa bujang tak dapat peluang untuk OT.
Bila dah kawin ter'dapat' peluang plak.

Ke aku yang lembap sangat wat drawing tuh? Rasa2nya sepanjang wat drawing langsung aku tak curi2 bukak internet. huhuuh...apa2 je la.

Oh!Tuhan. Tolong lah aku melepasi tahap getir 3 bulan ni. Harap2 la performance aku ok dan dapat increment.*wink* Insya-Allah




4 comments:

Mama Maryam said...

Rileks la beb..nak wat camne kan keje...aku pun dah lama tak wat ot, maybe next month ada ot kot. pasti tensi mcm ko gak...neway all the best k...

ummi mien said...

so v r in da same boat!
bole la share tips alasan utk tidak buat OT.muahhaa..tapi sampai bln 12 ni aku kena berlakon rajin OT kalu tak abes la appraisal aku.huhu..

nadineZuharra said...

hai mien..embe ni,saje join ko nye page ni..aku pun mmg rajin bkk member2 nye webpage..boleh gak tau latest news..so amacam baby..?mesti sihat n membesar bagaikan juara..hehe..
take care as mum,sabo jela ye ngan keje tu..adatla wanita berkerjaya..kenela kuatkan semangat..hope u'll be happy alwiz.. ^_^

ummi mien said...

hi embe. baby aku siiihaatt. alhamdulillah.
huhu..jeles sama kamu. dapat rileks di umah plus duk negara orang. mesti ssyyiiookk kan. dh tawaf satu bangkok ke?hihi..