Friday, September 12, 2008

Dania dah bole tergolek-golek!!

Semalam ada 2 gud news. Dua2 gud news tu dari Dania. Dia skang dah tak meragam bila dapat puting. Mula2 bertahan gak tak nak bagi dia isap puting (orang cakap nanti gigi jadi jongang). Tapi bila tengok dia meragam masa bulan pose ni jadi kesian kat Dania dan nenek(my mom). Pastu kalu bagi dia isap susu botol..Dania bukannya menghisap pon. Isap main2. nasib baik la Sugu (kawan my hubby) ada bagi present sesame street nye bottle set siap ada puting. as a trial kitorang bagi dia isap yang tu dulu. Tak sangka plak Dania ni suka puting. hahahaha...My mom cite bila dia dh dahaga sbb isap puting baru la dia nak isap susu botol tuh. Susu enfalac ni susu yg ke 4 kitorang beli utk dia. Fes Anmum, 2nd Mamex, 3rd isomil n yang ke4 ni enfalac. Dlm banyak2 susu kat market ,enfalac yang paling kurang bau lembu. Semalam ada browse kat internet. rupa2nya ada enfakid a+ yang perasa honey!!! rasa cam nak beli n try bagi Dania minum. Dania ni cerewet. Nak susu yang sama ngan susu badan saya.

2nd news plak Dania dah bole meniarap!!!wooottt!!! Saaaaaannggaaatt comel. Bagus anak ummi ni. Kira cepat gak development Dania nih. Cuma kitorang belum lagi dapat capture moment tuh. Tak sabar nak amik gambar setiap pergerakan dia. Hopefully she can walk before she turns to 1 year old. ;)

2 comments:

lydzar said...

mien..enfakid tu step 4 kalo tak silap aku..step 1 : enfalac, then enfapro..lps tu enfagrow..the last one is enfakid..tak sesuai utk baby below 1yr old..hannah now minum step 2 nyer susu..enfapro a+..
jgn ko beli susu enfakid tu lg laaaaa

ummi mien said...

owh..ok.hehe..hannah minum yang berperisa ke?