Wednesday, September 3, 2008

Last weekend Outing

Last weekend kami bawa Dania jalan2. Biar Dania ni mesra alam. Sbbnya ada skali tu bawak Dania masuk kedai mamak. Tak jauh pon. Depan umah nenek Dania. Masuk je restoran mamak tu Dania tetiba menjerit dan terus nangis. Penat gak le nk pujuk dia. Confuse! Nape laa anak kitorang nangis. Yang anak kawan kitorang tu plak rileks je. Selamba badak je muka dia. Last time masa g kenduri Kyra pon Dania tetiba nangis gak. Starting dat day la kitorang decide nk bawa Dania ke mana je. Sampai g pasar tani pon bawak Dania.hehhe..sian dia. tengah panas pagi tu bawa Dania beli barang basah kat pasar. Jenuh gak bawak Dania nih. Macam bawak sekampit beras.hehehe..

Pagi Ahad kitorang decide nk sarap kat Uptown. My hubby la sibuk promote nasi lemak sedap kt restoran chinese muslim. N summore his bestfren dh texting ckp nk sarap sama2. Pergh..memang penuh restoran tuh. Nasib baik pagi tu redup so kitorang makan kt meja luar je. Rasanya sambal nasi lemak tu besa2 je. Yang sedapnya ayam goreng tuh. Lepas ni bole la datang lagi Village Park Restaurant tuh. Alhamdulillah Dania tak meragam pon. Baik je tdo dalam stroller. Elok je kitorang siap makan Dania bangun.

Lepas siap makan sambil borak2 tuh masing2 tak tau nk g mana. Teringat Busu suruh belikan iron board kat Ikea. Mat Din pon agree nk ikut. Jalan lagi...heheheh...

Sepanjang shopping tour kat Ikea, Dania enjoy. Dia suka tgk lampu yang tergantung n advert Ikea yang color cerah. Ada la 2 org auntie tegur Dania sbb geram tgk pipi tembam dia.hahaahha...auntie2 tu asal bole agah Dania nak tgk dia senyum. layan je la...

Sambil jalan2 tu usha coffee table, iron board, cermin n tilam. Coffee table yg kitorang berkenan tu dh oversold! Stok baru next week sampai. Yg tinggal color putih n coklat kayu. Tak minat laa. My hubby suruh beli yang putih. Iiisshh.. tak match langsung ngan meja TV and sofa yang dh ada. At da end, kitorang beli tupperware and cermin utk bilik air.Iron board Busu pon dh sold out.

Masa nk balik tuh Dania meragam. Terpaksa la breastfeed dia dulu kt baby care room. Nasib baik la shopping complex zaman skang ada room utk baby. Sian Dania. Penat sgt kot berjalan setengah hari. Finally our mission is accomplish! Yeah..Level ketakutan Dania dah turun 50%.





2 comments:

~adiluz~ said...

oii..dah ader internet ke kt opis??haha..btw, kwn nasyar pon ckp village park nye nasi lemak tu sedap..tp kitorang berdua agree..x sedap!hahaha..bese2 jek...ntah2 aku wat lg sedap...heheh..

ummi mien said...

hey..mesti lah ada. tak dpt nk ym la. paham2 la probation lg kn.
yup.nasi lemak tu besa jek cuma ayam goreng tu je yg sedap.