Thursday, August 27, 2009

Ogos Tahun Ini



Ye. Ogos tahun ini sangat bermakna dan sadis pada keluarga aku.

Ogos tahun ini kitorang sah menjadi warga Putrajaya. Buat masa skang menyewa kuarters kerajaan di Presint 9.

Ogos tahun ini anak kitorang, Dania Ziyad tidak lagi di bawah jagaan neneknya yang bernama Rusinah. Pengasuh Dania yang baru namanya Saliha. Duk depan blok kitorang jek.

Ogos tahun ini adalah bulan ulangtahun perkahwinan kami. Pagi2 lagi suda bersms ucap hepi anniversary.

Dan...pada hari ulangtahun juga berlaku kejadian yang cukup wat aku jadi gla. Rumah kitorang dipecah masuk oleh budak2 hingusan. Damn! Kitorang terpaksa redha sebab puncanya kecuaian di pihak kitorang. Nilai kecurian memang tinggi sebab budak tu telah merembat kamera dan ps2 hubby aku. barang2 lain adalah duit syiling dan duit pemberian orang untuk Dania.

Dengan ini aku umumkan bulan peperangan ngan pencurik bedebah dan jahanam itu. Aku dan hubby suda pasang strategi untuk memastikan pencurik itu cepat2 masuk lubang kubur(kalu umor dia pendek la). mesti korang pelik kan ngan ayat di atas. mana tak nye pencurik tu bole masuk umah kitorang di tingkat 8. hebat kan?

Last but not least, salam merdeka buat anda sume.

16 comments:

chu said...

pencuri masuk ikut tingkap tingkat 8 ke??fuyyooo...mcm spiderman.aku tau..strategy ko ialah letak minyak kat tmpt2 yg boleh dipegang kan?hahaha

-inay- said...

sedeynye mien....sgt keji nye...bulan pose pon nk mencurik ke??

ummi mien said...

chur:uish...nape ko bole tau ni chura? iiieee....tapi bukan minyak masak ok. aku nk guna gris.

yabeet: ko tau kan manusia bertopengkan setan. itu la spesies yang ada di bln mulia ini. wpun setan dh kena ikat tapi spesis ni tak de orang bole ikat.

dbalkis said...

mien, takziah.. tapi aku rase pencurik tu tak berani masuk umh ko lg..esp kalau die bace hora hora..hehe..apekata ko bagitau tips ko menghalau pencurik kepada semua penghuni blok..mungkin satu hari nti korang nampak die terdampar di bawah blok...

ummi mien said...

dayang: tq! harap2 dan doa2 dia tak berani masuk lg la. lgpon umah aku mmg tak de benda rega sgt pon. cuma sian kat hubby la sbb brg dia byk kena rembat. tips? org yg dah lama duduk pon dh tak tau nk wat pe. apa aku bole buat tambah grill n welding part yg agak2 dia bole pecah.

lydzar said...

cian nye ko mien..

ermm kt area situ mmg selalu ada kecurian ker? since ko kata org yg dh lama duduk pon tak tau nak buat cemana dah..

papepon yg penting korang anak beranak tak diapa-apakan

Rose said...

Hebatnyer pencurik zaman sekarang...tingkat 8 pon buleh pecah masuk lagi...sabar ye Mien...mungkin ada hikmah disebaliknya

Piza said...

mien...sabar jek la ko ye!!! harap2 dapat ganti sesuatu yang lagik best secepat mungkin!btw, opis ko kat putrajaya ni kat ne?

ummi mien said...

lydzar:agak kerap gak la dlm tahun ni. derang ckp budk2 jahanam tu ada je idea nak masuk umah. nanti aku tjk pic cane derang bole masuk. mmg hati kering punye bdk.

wan rose: tu la rs geram jek.

piza: kat parcel e, blok e6. ko kat jpm kan?

mira edora said...

siannya ko mien.. selain letak gris, ko letak jugak gam yang kuat giler. bila dia pegang, terus melekat.. biar padan muka
teruk ah, bulan posa lagi nak buat jahat..

zue said...

siannyer mien..dh laa br pindah..aku ingt kan rumah kt KJ..huhu..sabar yek..irma pon dok precint 9 gak..lame x jumpe dania..weh, bile nk wat buke pose same2..hehe

ummi mien said...

mira: apek jual solex tu pon ckp cam ko gak. dia suh aku letak gam tikus.

zue:umah kat KJ tu aku tak risau sgt. sbb sekeliling cina2 pencen duk c2 plus aku berjiran ngan auntie yang jaga budak. jadi tinggal byk hari pon mmg tak risau. irma duk presint 9 ke? umah teres ke apartment?

yatz said...

mien, ko dok blok mne.aku selalu lepak umah kawan aku kat 12D. . mane tau leh singgah. .

zue said...

irma dok apartment gak..die hntr anak die kt nursery blok die, katenye

nanin said...

alahai mien.. sedihnya! dah la baru pindah. hishh...

ummi mien said...

yatz: aku duduk kat blok 3B, presint 9. familiar tak? dtg la. bole main ngan dania z.

zue: serius ke nak buka ramai2 ni? aku ok je tapi kita cari port yang bukan fast fud. fast fud tak menyelerakan ketika berbuka. hehe...i c. mesti irma duduk dekat2 ngan umah aku. dia tak de blog ke?

nanin: nak wat cane. agaknya bukan rezki kitorang. huhu...