Thursday, September 17, 2009

Salam Lebaran

Salam Lebaran to all my frens.

Sori lama tak update blog nih.

FYI, blogspot dah kena blocked kat network opis aku nih. *uck kan?

Ok. Too many stories want to share with u all.

On farewell *hafri, *idah, Kak *ah and *yu.

Skang opis aku ni orangnya dah makin susut. eventho ada terima staf baru, staf bertukar dan resign pon bole dikatakan setiap bulan.
Gonna miss them and really happy of knowing all of them.
Hope they gonna have a better future kat tempat baru.

On my surprise besday gift from...

|

|

|

|
of course le from my hubby. weehhooo!!!

sorry no piccas ere. nanti2 la bila ada mud bergambar i tempek kat cni ye.

juz nak share cite kelakar on his attempt to surprise me. hahaha

cite ni pon baru reveal last nite.

mula2 tu dia nak surprise kan aku ngan letak hadiah tu dalam peti sejuk. pastu dengan nawaitu sengaja suh aku amik kan air 100+. aku pon ngan lurusnya amik botol 100+ je la kan. dah tau nak wat surprise suh la carik makanan yang berdekatan ngan rak yang dia letak hadiah tuh.

2nd attempt plak, dah bengang fes plan tak jadik. ada skali tu aku suh dia p check kan rice cooker tuh. tengok aku dah tekan cook ke belom. sbb kadang2 aku lupa. dia cakap dua2 lampu indicator tu tak nyala. jadi dia suh aku tengok sendri. aku pon g tengok. tapi sekali lagi aku ngan lurusnya hanya tengok rice cooker tu sahaja. hahahha...aku tak peduli pon apa yang ada kat sekitar rice cooker tuh. dan dia tersangat la bengang. hahahha...

last2 kan dia dah tensi ngan kelemauan aku terus dah malas nk wat surprise. masa duk tengah layan online facebook tuh, dia bagi aku hadiah tu ngan sedikit surprise. letak dalam beg kamera dia. hikhikhik...tu pon aku agak blur apsal tetiba bagi aku beg. hikhikhik...

to my hubby, tq for the gift. really didn't expect ok. hahaha...sangat seronok sebab benda tu memang dah lama tak de kat tangan aku. dah dapat teka ke?

on dania ziyad yang demam panas semalam

kali ni demam dania betol2 teruk. panas satu badan sampai kan aku yang tdo sebelah dia pon bole terasa bahang. malam kelmarin memang aku tak dapat tdo lena sebab berjaga tuam badan dia. susu pon dania tak moh minum. lepas jumpa doc tu terus aku beli roti kegemaran dia. kat kedai runcit umah aku tuh memang susah nak dapat beli roti tuh. asik habes jek. bila dah dapat roti tu, selera dania dah ok sket. bubur yang aku wat pon dia makan. dan doc tu mintak beri dia minum air ribena sbb dia cirit birit. jumpa doc bukan selalu jadi macam2 la aku tanya. pasni dania kena tukar shower bath dia. sbb yang sebamed ni lagi wat kulit dia kering. jadi doc suruh beli yang ada moisturiser. kena keep on trying sbb kulit betis dania sangat sensitif. aku tanya gak keperluan ubat cacing. doc suggest amik selepas umor dania 1 1/2 tahun. itu je la yang sempat aku tanya sebab doc tu pon macam nak cepat jek. dan aku pon MC semalam sebab mental dan fizikal aku tak berapa larat. ye la bila tdo tak cukup memang tak mampu nak buat apa2 dah.

on raya preparation

alhamdulillah rezki tahun ni murah. kami mampu beli baju baru untuk masing2 pakai. tak nak berlebih2 sangat sebab ekonomi mendatang pon tak tentu lagi. jadi tak de la nak bergaya sangat. kitorang plan nak balik sabtu sebelum subuh. harap2 Allah mudahkan perjalanan kami. really pray for dat. bila dgr tol percuma lagi wat aku gelabah. tahun ni raya pertama di kelate ye. hikhikhik...

k frens. Salam Idulfitri dari kami sekeluarga. Maaf kalu ada tersalah bicara sepanjang kita berkawan. Semoga kehadiran Syawal ini lebih mengeratkan ikatan yang ada dan menjernihkan apa2 yang keruh. Selamat bercuti panjang!!!

8 comments:

..::daria::.. said...

Selamat berhari raya kt kelate mien..maaf zahir batin..0-0 eh..:)

not a serious blogger said...

hahha,,sgt lemau la kamu mien...anyway selamat hari raya. maaf zahir batin :D

alifah@along said...

Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Dan Batin utk mien...nanti, nak duit raya tau!!hehe

Rose said...

Selamat Hari Raya Mien...
Berhati-hati dijalan raya masa balik kelantan nanti...aku pon balik Kelantan gak tapi dalam raya ke-3 atau ke-4

ummi mien said...

noma bee> salam eid. selamat beraya sakan dan sila le hafal salasilah keluarga incik lebah ye.

kak syida> hikhikhik...nak wat cane kan tp yg penting dah dapat hadiahnya. selamat beraya. siannya incik pojie tak de. bgtau dia jangan kerja rajin sgt.

mek long>hoho...dh besor pon nak gak ke? p mintak ngan en. *alim. hikhikhik...

wan rose> lambatnya ko spi kelate. baju nabil kaler pe tahun ni?

-inay- said...

slmt hari raya mien.....slmt ber kawe demo hahahah...kimslm kepada semesta

ummi mien said...

beettoo> salam lebaran gak. duit raya tuk dania jgn buat2 lupa ye. kalu bole tuk umminya sekali. hikhik...nanti aku pass salam ko kat tuan semesta. hahaha

Hapi said...

hello... hapi blogging... have a nice day! just visiting here....