Wednesday, December 3, 2008

Dania in her 6th months old style

-->keselesaan
semasa pantang Dania sangat le baik. Bila kitorang nak tukar pampers je, mesti dia poo poo sampai puas(puas=penuh pampers). Jadi tak perlulah nak tukar banyak kali kan. Tapi skang ni dia dah pandai belajar erti keselesaan. Tak sampai 5 minit pakai pampers baru, Dania mula meneran poo poo. Saja je. Apsal tak poo poo sebelum Ummi tukar pampers baru haa?? ggrrr...

-->kartun n iklan
ooowhh...skang ni Dania layan iklan u mobile yang itik quack quack. Bila quack quack kepala itik tu jadi besar. Mesti staring kat tv sampai iklan tu abes. Dan lagi TV3 tu channel favourite Dania. Sebab Dania memang tunggu iklan selingan yang ada lagu na na na na. Alaa... yang ada budak2 lompat sambil pegang remote TV. Tak lupa juga pada Spongebob. Rasanya Dania ni suka ngan kaler kuning kot. Sebab itik tu kuning, Spongebob pon kuning. Suka kaler kuning tak pe. Jangan otak kuning sudah la ye.heehhe...

-->manja
part ni best. yesss...Dania sangat manja dengan Ummi. Dania dah pandai kenal mana satu Ummi dan Baba. Dan Dania dah pandai memilih. Of course la Dania nak selalu ngan Ummi. Sian Baba. Asal Baba amik je confirm tak sampai 10 minit Dania dah merengek nak dengan Ummi.bestnya. dapat le excuse kalau tak dapat nak tolong masak ke n etc (kalau balik kampung le)muhahaahha....

-->gusi yang keras
huhu...satu kesukaan Dania, suka gigit segala benda yang ada sekeliling dia. Yang tak tahan suka sangat gigit botol minyak Yu yi. Kitorang dah beli dah yang mainan khas untuk baby yang gatal gusi untuk dia gigit. Tapi Dania tak moh gigit benda tu. Yang dia nak gigit adalah benda paling keras dalam rumah tu.hohoho...

-->meramas
sejak umor Dania 5 bulan lagi suka meramas. Sampai lemak perut Ummi pon nak diramas. I hope you are not mistaken between my lemak and ur boobs, OK. hasilnya, abes ada kesan calar balar kat perut. huhu...sebab kuku Dania panjang jadi bila ramas sikit je dah meninggalkan kesan calar. aduuuiii la...

p.s best kan zaman skang ada blog. bila anak kita dah besar, agak2 nak ingatkan dia balik macam mana susah payah kita besarkan dia, senang jek. google nama terus jumpa blog pasal diri dia. ;)



3 comments:

Nadine Zuharra said...

seronok tgk si comel membesar..
kalau die dah pandai jalan nnti..lagilah mcm2 keletah..Ummi gi dapur die ikut,Ummi gi toilet pun die nak ikut..hehe

zue said...

weyy...bab manja and escaping tu, serius i likeee!! hahaha...but, knowing u..dats not surprising at ALL! lalalala ;p

zue said...

mien! u've been tagged! check out my blog..hehe