Monday, December 22, 2008

Hoho...Balik kampung Part 2

Rabu
See the above pic? Betapa syyyiiookkknye Dania tdo. Dania ni mood tdo dia memang bole diagak. Asal hujan dan sejuk je confirm dia tdo berjam2. hihihi...ada ke dia tdo jek sepanjang cuti balik kampung. ye la masa raya haji tu kelantan sedang bermusim hujan. Sampaikan nak berjalan pon dah tak de mood.


Hari Rabu kami menghabiskan masa kat rumah jek. Malas nak jalan. Konon2 dah penat beraya aar. heehe...Plan macam2 tapi satu pon tak buat. Konon nak melawat sedara sana sini last2 tak jadi gak. Well...kami dah hampir putus asa nak berjalan2.

Khamis
Pagi2 lagi my mom dah bangun dan masak sarapan. Sume dah ready nak ke Pengkalan Kubor except me, dania dan nurul. I decided not to go because the place was not so convenient for shopping with 6 months old baby. My hubby already knows the list. Well, tips for those yang ada kenal2 any pegawai kastam, u better kow-tim dengan derang. Jadi tak de la kena cukai. Since abah penah keja kat sana, dan my mom pon kenal gak kengkawan abah jadi senang la skit. Bila pegi sana dengan pegawai kastam dapat la sikit diskaun.hehe...as usual, my makcik2 sume pon join skali. derang cukup suka sebab setahun sekali kan. Our shopping list is pinggan mangkuk arcopal dan towel. Cukup kot untuk tahun ni. Raya tahun depan bole borong lagi. Insya-Allah. Balik je dari Pengkalan Kubor, my hubby ngadu betapa tak puas nya shopping. hihi...sian. Nak wat cane gaji tak masuk lagi. Dia cakap banyak la barang2 yang dia tak dapat beli. My MIL pon tumpang sekaki. Tapi apa yang ada je la kami belikan.

Petang plak kami bersiap2 ke rumah Mek belah hubby nye Mak Ngah. saja melawat dan sembang2. Mek ni suka menjamu. Dapat la merasa satay daging korban. rajinnya buat satay sendiri. Lepak sampai maghrib pastu pegi umah Mek Sah plak. nak jumpa kak Nun. hoho...Adam dah besar. Pandai cakap plak tuh. Borak kejap pastu tengok Dania dah meragam kami pon mintak diri. On the way back kami intai2 la gerai air buat kat Kadok tuh. Ciss...tutup laaagiii!!!. Geramnya la. Tensi jek. Tak pe la tak de rezki.


Jumaat
Hari Jumaat besa banyak kedai tutup. Jadi tak de la ke mana2. Malam baru kami berjalan. Ke mana lagi kalu tidak ke Wakaf Che Yeh. Agak lewat gak kitorang gerak. Saja jenjalan. Belikan itik untuk Dania and me kain untuk buat baju kurung. My hubby plak bz tunggu kedai bundle bukak. Bila tengok jam dah lewat dan kami plak blom makan lagi, terpaksa la balik awal. Tak dapat la my hubby nak beli baju bundle dia. sian...

Sabtu
Selamat Pengantin Baru buat kak Elina n hubby.
Kak Elina ni anak mak long saya. apa nak tulis ekk?
Dah tak de idea la. Tengok je la ye pic kat bawah. banyak gak pic yang kami capture.
Tapi my hubby sangat la tak bersemangat nk amik pic. dat's why kalu u ols pasan ada pic tu pelamin senget benget.huhu...




Harris(my 3rd youngest cousin) yang manja. Muka dia cam ada iras Alif masa kecik.

Nurul, kak Elina dan Mira

Jeles sih ngan pic ni. nape la bila Dania bergambar ngan Ummi tak penah2 nak tgk depan. Tapi bila dengan cik nurul dia, bukan main posing lagi

See? Dania melantak tdo masa orang kecoh kenduri

Yeah...saya dah bangun. Yippiee!!!

Mek dengan anak2 perempuannya dan pengantin

Kami dan Pengantin

Sebahagian dari cucu2 Mek. Sian Dania. Terpenyek atas riba Athirah.

"Where am I? ooo...my my. Mana Ummi?"

"Ummi, tolong la angkat Dania. Dania tak moh kawin laaaagiiii laaaa!!!"

Nelly yang comot. She has same title with Dania as a cicit in our family tree.

Note 1: Really frustrated. The whole week our fav kedai air buah kat Kadok tu tutup. Hiss...ni yang tak suka dengan bisnesman pokcik n mokcik kat Kelate. Asal raya je kedai tutup. Tensi sungguh!

duh...this post is like an album. heehehe...

1 comment:

Nadine Zuharra said...

seronok kan raye kat kelate..
embe kalau blk sane,mmg suke tawaf satu kb tu,walaupun rumah hubby kat jertih(jauh gakla) tp mesti cilok 1-2 hari nak p sane jln2 n shoping..sementare tgh takde baby lagi ni la..heheh