Wednesday, December 17, 2008

Happy Birthday Dania~7 months old


Ummi tolong Dania potong kek


Smile n smile alwiz hehehe...


K Dania, kita tiup sama2. haaih...Dania tak pandai tiup lagi. Tapi yang geramnya lepas tiup lilin Dania sembur air liur kat kek tuh. Apa daaa...


Kek Dania

Oowwhh...semalam birthday Dania yang ke-7 bulan. Sebenarnya tak penah sambut pon. Tapi tetiba semalam terasa nak beli kek untuk sume orang makan jadi kebetulan plak. Skang ni saya lebih suka beli kek di Nikko Hotel. Sanggup tuh tunggu sampai jam kul 6 untuk dapat 50% diskaun. hehehe...After discount serius lagi murah dari SR. Yang penting sekali fresh baked. Cuma limited choice la. Sampai2 je tinggal dua jenis cake jek. My fav strawberry cheese tak de. Yang tinggal marble cheese cake and choc cake(cake of the month). Yang kelakarnya masa nak tunggu beli tuh, ada gak orang yang join skali. Not only me yang waiting for 6pm discount! there were 2 malay guy also wanted to buy the cakes. Tapi nasib baik derang nak beli cupcake je. Kalu tak harus ada drama berebut kat situ.hihihi....Cupcakes Nikko pon looks nice. berbaloi la beli. dah le besar pastu rega after disc bole dapat rm2.50.




K cite plak hal kat umah. Sampai2 je sume dah excited nak suruh Dania tiup lilin. Ada 7 batang sumenya. Bila tengok cahaya lilin tu Dania bukan main suka. Tengok la apa jadi. Sempat Dania melibas tangan dia atas kek tu. Tak pasal2 tangan Dania penuh ngan aising kek. Uhh...Ganasnya anak Ummi ni. Lepas potong kek je Dania terus lelap. Dia memang dah ngantuk bangat. Sian dia. Penat sangat kot main ngan uncle n auntie dia satu ari.




Updates on Dania development:




;) merangkak
Dania dah bole merangkak. Tapi statik je dulu. Belum boleh bergerak ke depan. Tak pe la. Sekurang2nya dia dah berjaya mengangkat bontotnya yang berat tuh.


;) isap susu botol sendiri
Sebenarnya dah lama Dania bole pegang botol sendri. Seingat kami masa umor dia 3 bulan lagi dia memang nak pegang sendri botol susu tuh. Tapi bila dah masuk 6 bulan tu, dia dah fully pegang sendri tanpa perlu kami support. Apapun my mom tak benarkan kami biar Dania menyusu sendri sebab takut lemas.


2 comments:

zue said...

cutenye dania!! tp aku tgk ummi nye seronok bgt smpi bulat mata..haha

Nadine Zuharra said...

korang ni kalau masuk peraduan ibu & anak seiras rasenye ade harapan nak menang hehe..
dania = cute
dania = umminye
ummi mien = cute gakla kot..ahaks!

semoga terus bahagia bersama si comel..sedapnye nampak cake tuh..heish,ni yg rase nak mkn kek ni..