Monday, January 12, 2009

Fantastic Four~juz another tagging game

Okie donkie zue. I'm doing your tag.

4 jobs I have had in my life:

*part time salesgal *lken
*trainee at S*NB
deal with our main transportation system.
received a gud recommendation*wink*

*part time tutor
hahhaa...dis part i do remember. went to work with my BF, Linda Jamahar riding her scooter.i can say the job is more on to motivate our Malay primary school student in learning English. mengajar budak2 sekolah dengan syllabus ala2 cam budak tadika gak la. hihi...but v really enjoy with the kids.
*engineer...started my profession at L*L, Taman Johor Jaya, JB. This company are Class A contractor. I did enjoy the job but didn't get along with my boss, Mr. TMS**ng (sangat berlagak OK padahal jadik manager sebab adik ipar bos). It was a nitemare having boss like him. sangat phobia until now.
Then I joined with this company, Wawasan *apan. Still working with a contractor but only Class C (jatuh taraf skeet...hehe). Very small company but very frenly and sangat penyayang boss2nye. ada ke saya penah tersengguk2 depan PC masa buat kira tender boss tu boleh senyum dan siap ketawakan lagi. kalu si Ting bangang tu confirm dah saya kena libas. huhu... big boss plak sssuuukkaaa sangat bawak saya ke semua tapak projek tak kira la projek rumah, kilang, bangunan gomen dengan menaiki keta merce nya. hahha...suka sangat. macam puteri. Lagi satu kalu ada makan2 ngan klien, confirm dorang akan pelawa saya. suka bangat. memang dua2 boss ni betol2 willing nak ajar saya tentang selok belok bisnes kontraktor such as cane nak dapatkan kontrak, kira tender, buat calculation tu dan ini and etc. tapi nak wat cane. rezki saya memang tak lama. My family tak suka dengan job environment saya. *sigh* sebagai anak sulung apa nak buat ikut je la kan.
My dad pon arrange satu job kat kilang kawan dia, *SL. Alhamdulillah 2 tahun jugak le bertahan kat company ni(compare with previous la kan). I am sooo lucky dapat bos yang baik bangat. 2 tahun 2 bos yang berlainan. My fes bos resign awal dulu dari saya. Yang amazednya we resigned at the same date but different year.hahahha...i found out dis thingy from my organizer. Then later my superior is Mr *ani. He is Indian. Good guy and also treat me like his child. So far I did enjoy working there but the job assignments not really related with my degree. That is why I decided to shift another job.
Currently working with *-cep Energy Management. Company yang laaaagii kecik dari previous. Memang agak tensi gak masa nak decide keja kat cni. Ye la tempat lama tu dah selesa sangat2 walaupon gaji ciput . Pastu tempat baru ni plak kat KL. bandar yang hectic. banyak la pro n cons. naik LRT pon satu hal. tapi sehingga hari ini saya nak bagi tau satu dunia yang saya tidak menyesal pon. hehehe...

4 movies/tv series I could watch over and over:
;) Sivaji the boss. haahhaha...don't laugh OK. series tak bosan langsung tengok cite ni even banyak kali pon
;) Ice Age 1.
;) Hitch
;) sume cite yang ada muka Takuya Kimura. hehehe...

4 places I've lived in:

banyak nih. mana cukup 4.hehe...

(",) kuarters kastam pengkalan kubor
(",) ss7, kelana jaya
(",) semesta, raub
(",) jalan bersatu, taman pelangi, JB

4 places I've been to:

sorry la yea. saya bukan kaki jalan jadi tempat yang penah pegi pon
besa2 je.

;p Singapore
;p Pulau Langkawi
;p Melaka
;p Johor

4 main sources of emails:
@ Jobstreet
@ Coursemates
@ Colleagues
@ segala website yang saya register such as friendster, facebook n etc

4 of my favourite food:
1. Mom's cooking
2. Dim Sum
3. Dominos pizza
4. Ikan kering Gelama

4 places I would rather be right now:
1. Barden, Germany
2. Scotland
3. Makkah
4. Korea


4 people to tag:
1. Ujie
2. Anie
3. Syeda
4. Embe

4 comments:

zue said...

SIVAJI???????? apekah?? hahahha..

Nadine Zuharra said...

;p esok aku jwb tag ni k..cuti lame..otak pun still bermalas-malasan..hehe

yabeet said...

oi.slumbe xmo tag aku

ummi mien said...

lloorr...beet. mana tau ko ada blog. k aku tag ko.hehe...ko org yang ke 4-1. bole tak?