Wednesday, January 21, 2009

hapdate Dania

Semalam Dania dah mencatat satu sejarah dalam hidup dia. Cuba teka apa dia?

Dania dah boleh membuang najis keras. yabeda bedooo!!!

tapi cian kat dia. Masa nak meneran tu macam sakit skit la. Dania tak nangis tapi merengek manja. Nak kita dakap dia. Nasib baik la basuh yak yak dia kat sink. Haaiihh...maknanya besen berak baby nak kena masuk shopping list Ummi la yea.

sape2 mommy yang penah beli besen nih bole la share idea on design yang ok. tapi kalu bole tak moh la made in china. sebab tau sangat plastic derang tak tahan. they used 90~100% recycle plastic to make a new plastic product. that's the reason why they are chemically and structurally tak tahan. adooiii ada ke word tuh? hehehe...belasah aje la. tapi nak wat cane kan. mesia ni dah jadi tempat lambakan barang made in china. pasrah aje la.

k la. till next update. see ya

5 comments:

-inay- said...

best ke berak keras mien?

ummi mien said...

berak keras tu pada pemahaman aku perut Dania dah matang la. bole telan segala jenis makanan. hehe...

lydzar said...

ko dh nk potty train dania? awal gak ek..

ummi mien said...

skang ni on off je berak keras. tunggu dah btol2 keras baru nak training dia. nak atur bangun kencing waktu malam. tu sume bila dia dah boleh berjalan. sbb dari apa yang aku baca, baby/toddler ni kalu kita ajar dari awal derang memang senang terima. cam dania aku dah trained minum air ngan cawan besa since 3 bln. so mmg dia tak nak minum air dalam botol. even cawan baby pon dia x moh. kira betol la fakta kat atas tuh. ehhe...

The Lady of Leisure said...

happy berak keras day to baby dania.. huhuhuuu..