Friday, June 19, 2009

Preparation for Our Raya

Yippiiee! Next week aku dapat pegi kursus eng under J*R!

Double Yippiee!! sebab following week tu dapat pegi lagi kursus kat sheraton subang!!

Seronotnyeaaaa!

Yang tak sabar2 nye of course la kursus J*R. Uishh...kalu nak tau kursus ni wat kat jalan tar. tu yang jadi tak sabar sangat2. Aku dah plan siap2 ngan Syida tengah hari Jumaat aku nak shopping baju raya(sangat tak malu OK pose pon blom abes ganti hehehe....). Tahun ni aku dah bagitau hubby mesti beli baju aku dulu. Kalu tak susah nak cari kaler baju yang bole match ngan baju melayu. Tahun ni adalah tahun pertama kami raya bertiga jadi mesti la nak meriah kan. Tambah plak tahun ni turn raya kat Kelantan. hehe...gedikksnyea! Rasanya tak salah kot plan awal2. Lagipon mama dah malas nak jahit baju untuk aku so nak tak nak kena beli awal untuk proses menempah2 ni.huhu...

Antara kaler2 yang menarik yang aku rasa blom ada lagi dalam wardrobe!


Chocolate Brown Marigold Feather



Peach anD IVORY






Fuschia and Gold!!








Aqua aND RED






Navy Blue and LInen...






Emerald Green and White






Red AnD Plum



Yea...saya tau gambar di atas adalah seperti hendak membeli kain pengantin. Tapi serius la kaler baju mat saleh sangat la cantek. Tapi kan kenapa dalam movie sume tunjuk kaler putih dan itam je? konpius aku.

Okay...suda penat mereview kaler. Sume piccas diamik dari theperfectpalette

6 comments:

mira edora said...

banyaknyer kaler pilihan ko! kira suma nak beli utk buat baju raya??? hihihi.. memang borong sakan lah..

not a serious blogger said...

sorri mien, awk kalah

akak dah tempah dah baju raya!! & puasa ganti belum pon berganti lagi
baju raya akak nnt kaler green apple tp tetiba confuse adakah kaler itu sesuai utk suamiku itew ;p

cneo osman said...

wahhh ada agenda rupeny2 kursus tueh... btw..warna itam dan putih tueh warna yg takkan dilupakan dek zaman..warna yg sesuai utk semua keadaan..heheh

azya said...

tergoda betul tgk combination color yg ko pilih..hehe. good taste, no doubt! :)

btw mien, aku dah tukar url lagi.
(click at my name)

harap maklom.

suhaini said...

aku suka first choice min..hehe
second pun...omg..cantek nye..hahaa

Diyana said...

hi min..ingt sy lagi tak..? dh besar ur baby...sooo...cute...hows life now..? tinggal kt mane skrg..?