Sunday, July 5, 2009

Cerita Lama-Fes Time Berenang dan Celeb Bestday Dania Ziyad

Uiishh...lama nya aku tak update blog nih. sebenarnya banyak cite nape tak berupdate. lepas berkursus seminggu kat KL, masuk opis je derang suruh pindah workstation. Maka berpindah randah le aku ke kubikel baru. Kali ni memang kat tengah2 floor yang senang utk aku trace bos2. hahahaha...bila dah pindah banyak wiring blom siap termasuk le skali ngan internet connection. Dapat bertenet ngan internet arini pon sebab pinjam broadband abah. hehe...

Sepanjang 4 bulan ni memang langsung tak de entry psl Dania. Jadi kali ni nak cite banyak banyak banyak pasal Dania. hikhikhik...

Tengok pic bawah ni. Best kan? Ni la saat kali pertama Dania mandi kat kolam renang. Tempat nya kat kondo desa putra (umah sepupu hubby).



Yeah! Seronotnya dapat main air

Petang tu Dania memang enjoy sakan. Suka benor dia bila dapat main air. Ye la selama ni main air dalam baldi je. hikhikhik...


Kocak lagi air tuh. Jom kita buat ombak!


dah penat main air, kita minum plak air tuh. lalala~

Next cerita plak pasal besday Dania. Mula2 plan nak wat besday party. Tapi bila mama cakap setakat umor setahun Dania tak paham lagi. Bila dah tak de party aku pon start le mencari2 baker cake untuk order kek yang spesel sket. Survey2 kat kedai bakery, sume aku tak berkenan. Mahal tu satu hal dan lagi sume tu owner nye bukan Melayu. Sebab aku ni semangat Melayu kuat aku pon order kek Dania kat satu fotopages ni.Tadaaa...tengok la piccas kat bawah ni. Kitorang sambut besday Dania kat restoran seafood tepi tasik Shah Alam. Sori ye for kualiti gambar yang tak berapa memuaskan. Ntah nape malam tu kamera hubby aku lari setting.




Dania with Atok Jenal. hahaha...


Amboi...manjanya Dania ngan nenek


With her Cik Na


Ngan Cik Jah yang comot


Besday Cake Dania Ziyad


Excited nyeaaa tengok kek sendri


Sesi Potong kek, sibuk je si alif tuh


Ummi, sedapnya makan spongebob!


Suda kenyang jom kita terbang!!!

Spesel tq to my abah for sponsor all the foods. Aku sponsor cake je. hikhikhik...Besa la atok yang komited wajib sponsor sume. muahaaha...

Apapun minggu harijadi Dania macam2 hal berlaku. Mula2 ingatkan dah tak jadi plan nak makan2 ni sebab father in law masuk hospital. Agak kalut jugak la nak uruskan masa. Nasib baik la tak jadi organize party. Kira betol gak nasihat mama tuh. hehe...K Dania, Ummi and Baba luv u so much. be a gud gal k and alwiz pray to Allah for the best. mmmmuuaahhh

6 comments:

Nadine Zuharra said...

bestnye dah umor satu tahun..cepat je rasenye die membesar kan.. takpe dania dah besar sket nnti boleh buat party..jgn lupe jemput aunty yek..hihi..

chu said...

cantiknye cake dania!!!haha.dania pn comel.tak mcm mak dia yg comot tu

-inay- said...

ala,pipi dania...sukee....mien adik laki ko dah besar ye!

ummi mien said...

embe: yup. mmg terasa cepat sangat masa berlalu. ni tgh pk bila plak nk tambah no.2.hahhha...

chu:ces...dania comel ummi nye pon comel gak la. proportional Okai.

yabeet: alif tu dah darjah 4. dulu masa ko jumpa tu tak silap aku tadika lagi.

not a serious blogger said...

selamat hari jadi dania!!!

ummi mien said...

tq kak syidot. bila lagi dania nk dapat kawan baru nih? hikhikhik