Thursday, July 30, 2009

Sepetang Sabtu dan Ahad

Aiseh...lama nya dah tak update blog nih. Dan juga dah lama tak update cite Dania. Dania dah 14 bulan dan dah bole jalan! hooraayy! cuma tang bercakap je blom lagik. tak pe slow2 ok. Ummi dan Baba memang tak sbr nak dgr Dania bercakap. Buat masa skang Dania faham apa yang kitorang cakap itu pon dah cukup kan.

Sabtu yang lepas memang sangat sibuk. Pagi dah kena g short course kat TTDI. then balik terus nak bersiap2 ke 2 majlis. Mula2 plan nak g kenduri kawin member skolah, Nabil. Tapi terpaksa cancel sebab masa tak mengizinkan. Si kucil Dania ni p mendokan diri dia. Jadi tak sampai hati lak nak kejut dia. Bila dah cancel plan tu, ada la sket masa lapang nak siapkan diri. Next function is besday party Maryam Jannah. Sebab mama maryam bagi last min notice, hadiah bagai langsung aku tak sempat nak sediakan. Kitorang decide pegi Subang Parade dulu untuk cari hadiah Maryam. Dania memang suka g shopping complex. Cuba tengok gambar bawah ni. Sangat lasak dan nakal sampai tak leh nak kawal dah.



depan Toys 'R' Us

Sori ye pic besday tak de sebab besday gal tdo. Keciwa nye tak dapat nak tengok Dania main ngan Maryam.

Hari Ahad memang tak de program pape pon. Seperti besa menyudahkan kerja2 gosok baju. Siap sume keja, aku mintak ngan hubby nak g tasik KJ. Tetiba timbul kesedaran betapa aku dah lama tak kuar peluh. bahaya kan. ye la walaupon body maintain tapi nak la sihat kan.


Mie, cepat la siapkan Dania. Dania dah siap berbedak nih.


Cool kan si kucil ini? Main PS2 tuh.


Ummi jgn le kaco Dania. Dania dah nak menang nih!!!

Lepas je Dania abes main PS2, kitorang bersiap2 nak ke taman.

Dania memang enjoy bila g taman permainan. maklum la dah dapat kaki. ke sana sini sibuk berjalan. atok2 dan nenek2 kat c2 sume menegur Dania. Paling Dania suka tengok kolam pancut. Kalu bole memang Dania nak terjun dalam kolam tuh. Sian dia. Mungkin Dania ingat kolam tu sama ngan kolam yang Dania bole berenang kot. hahahaha...




Upah Ummi untuk Dania: makan aiskrim


Aksi cam orang dah besar minum air dalam botol

9 comments:

azya said...

mcm anak omputeh betullaaa anak ko ni mien..pe kata masuk pertandingan baby comel? confirm bleh menang tau!

mana la tau, kot2 bleh jd duta pampers, dapat stock pampers free stahun...hehe

ummi mien said...

hahha...tq! nanti dh bsr kang tak de putihnya dh. confirm gelap. tgk bkn main suka lagi main kat taman. ni bila besar confirm petang je lesap tak de kat umah. hikhikhik...

not a serious blogger said...

dania adalah sgt cantik, bukan main lagi die main ps2 tu hehe

auni said...

memang lah mien, cute ok si dania ni.pandai main ps2 tu tak tahan

yatz said...

waaaaa....kecik² dah pandai makan es krim. . dania. . dania. . .

..::daria::.. said...

mien..
cute + putih gile si kucil ko ni..
aah mien..masuk kn la si dania tu dlm pertandingan baby comel..cuba bukak web kt bwh ni nnti k..

http://www.johnsonsbabycontest.com.my/

nanin said...

wehh mien,

dania dlm gamba no 5 tu sebijik muke mcm anak aku la!!! terkejut aku.. bile mase la pulak anak aku main ps2 nie?? hehehe...

yess, dania sgt lawa + sgt girly! n i totally agree.. sile masukkan dia dlm pertandingan baby lawa!

cneo osman said...

dear all... aku setuju dengan pendapat korang semua...heheh

Piza said...

aku ada pic dania masa wedding..nanti aku upload kat blog...so pretty!!! Bibir dia..ada macam shiloh pitt anak Angelina and Brad pulak ku rasa!~

Setuju dengan cadangan masuk pertandingan!!