Sunday, December 12, 2010

Berita Baik

Kalu mula2 kawen tu orang akan tanya dah berisi ke?

Pastu bila dah keluar sorang, confirm orang akan tanya dah dapat seorang bila lagi nak tambah?

hehehe...itu la persoalan yang tak kan berhenti. nanti aku nak tunggu plak soklan seterusnya bila anak aku dah bertambah2. hahaha...

*orang yang dimaksudkan itu adalah kengkawan dan sedara mara ye.

berbalik pada tajuk atas tuh. masa aku sibuk2 nak pegi kursus btn, ada la umat yang menanya, nape aku sibuk nak g awal.aku jawab ala2 merapu je. ye la wat pe nak heboh hal sebenar kan.

yang sebenarnya aku dah aim lepas je aku menghadiri kursus2 wajib tu aku memang merancang untuk mengandung lagi. dan Alhamdulillah, Allah makbulkan doa kami sekeluarga.

mula2 dapat kesan 2nd pregnancy ni cuak gak. rasa tak bersedia je lagi. dulu masa dapat tau mengandungkan Dania pon tak bersedia gak. tapi tak bersedia dalam keadaan teruja. hehehe...

kali ni lagi cuak. mana tak nye due date aku jatuh masa umat Islam berpuasa. hubby dah wat lawak bengong. dah anak kita lahir bulan pose, kita nama kan dia ramadhan. so klise!

dengan ini aku nak umumkan kepada Liza, Kyra, Ujie, Lynn, Mazlina dan Du'a ANAK KITA SEBAYA LAAA! hihihihi...

13 comments:

lydzar said...

congrates dear!!!io

tak pe lah, memula je terkejut..lepas tu dh heppi pon kan hehehe..

aku rasa tiap kali aku peknen pon aku terkejut. sedar tak sedar dh nk masuk 3 orang dah wakakakakaka!!!

~ZuE~ said...

congrats mien!!! best lah dania Ada geng., hehe dh brape bln? take care you,,

ummi mien said...

lydzar, tergezut yang amat. double tergezut bila due jatuh bln pose. kitorang ni pon kalu tak plan mau terbabas smpi 3 orang. hehehhe...

zue, tq. dania x moh adik. tiap kali org tanya dia geleng kepala siap jelir lidah lagi. baru je lagi ni. ada la 6-7 minggu.

mira edora said...

congrats min!!! take care ye.. syok nyer dengar dah ngandung.. rasa macam nak join jugak.. hehehe..

R-B-I said...

Salam...
Yeeeeeeehaaaaaaaa!!!!congrates 2 pupu! (2 pupu eh?) Hahahahahah syok dgr kalau ada org ngandung sama. Hehehehehe, jgn risau kita takkan pernah tau bila kita bersedia, aku pun pantang dlm bulan pose, hohohoho sebulan la nak ganti pose kau, kang nak bf lagi, mesti terbabas2...ko mabuk tak? Tabah la ye, aku ni berharap aku ok di trimester kedua! Ameen. Mg ko ok! Yam ok nak adik, ari2 cium perut n kira bila adik dia nak kuar!

ummi mien said...

mirah, tq. meh aar join skali. maseh blom terlambat kalu nak anak kita sebaya. hehehe...

ujie, amboi2 gumbiranya.tang ganti pose aku tak tahan tuh. pose tahun ni pon blom ganti lg.huhu...cam besa la. dah start mual2, lesu n segala bagai. layan kan je la.

nanin said...

tahniah mien!

bestnyaaa! best sgt!!!

rina said...

congrats mien..bestnyerrr...
by d way..ok pe name ramadhan.hehe..cam name laki aku :P

alifah@along said...

hehehehheee...baru baca...wah, formula apa u pakai ye min...mernacang dgn jayanya...hehheheee.....congrates!!dania nak dapat adik....

Piza said...

Salam Mien. COngrats for your good news...ramai gila nampaknya baby 2011? Maz pun pregnant eh?

chura said...

wahhhhhh tahniah shiro!!!

~Am said...

congrats!!1

-inay- said...

congrats mien...ada jugak adik utk dania.nk tny nnt kena lazer.kui3.beramai2 ni