Thursday, February 26, 2009

Mental Dania Semasa Umor 9 bulan




















Salam sume...
Post yang lepas juz update Dania on her physical development je kan. Kali ni cite plak pasal mental Dania.

Mula2 kami tak pasan yang Dania dah start bole panggil Ummi. Tapi Ummi nye bunyi lain sket. Kalu dengar betol2 bunyi nya cam em-me. Apa2 la Dania. hehe...Dania akan start panggil em-me bila dah ngantuk tapi Ummi dan Baba nye wat tak reti2 lagi atau rasa unsecure dengan orang yang dia tak kenal.

Skang ni Dania dah pandai wat muka marah. Bukan tu je siap jerit lagi kalu orang buat dia marah. garang siot! kadang2 Dania tensi jek bila kitorang usik dia. Ni muka Dania bila tensi:-























Pastu kat TV9 kan ada ulangan cite Anak Betong. Lagu tema cite Anak Betong tu selawat Nabi dari Hijjaz. Dania memang layan abes kalu on air selawat Nabi tuh. Dengar la suara comel Dania cuba nak ikut selawat. Kelakar sangat. Jadi budak baik sekejap pastu sambung balik keja2 'mengemas' umah dia. Lagi satu kalu azan pon Dania suka gak. Memang Dania diam btol ala2 khusyuk dengar azan. Memang ceria idup kitorang sekeluarga layan aksi comel Dania.

Dengar lagu tema Spa Q 2 pon sama gak. Siap angkat tangan ala2 menari tuh. Muka hepi dapat dengar lagu Tok T. hikhikhik... Sorry la Dania. Ummi tak dapat nak rakam dalam video aksi Dania. Nanti bila Cik Ina dan Cik Nurul cuti, Ummi mintak derang rakam yea. So bila dah besar nanti bole la kita bantai gelak tengok aksi2 Dania.

Apapun yang kami kagum dengan Dania, dia mampu ingat watak2 dalam hidup dia. Dania boleh cam dan kenal orang yang dia biasa jumpa walaupon dah lama tak jumpa (wajib la tok ayah dan mak wan dia...lalalala~~~ kejinya.hehehe...) thanks ye Dania. tulun cover Ummi. hikhikhik... so tak de lah Ummi rasa bersalah balik sekali sebulan. muahahhaha....

7 comments:

zue said...

new skin lagik ke?hehe..x abes edit lagi yek..siap ader link org lain lagik kt about us tu..hehe..btw, the skin is nice! :)

cneo osman said...

muka dania geram tueh..macam bukan geramm jer...buat muka cute ehhh..ehhehe.

Nadine Zuharra said...

hmm,tak nampak geram pun muke dania tu..still maintain comel.. :D

mm,cantik la template baru ni..tp tula aku time tukau template ari tu pun byk lak nak kene repair ade link yang hilang plak tuh..pasni malas dah rasenye nak tukau template..tukar header takpe..heheh

ummi mien said...

zue>tq! blom abes. x sempat nk makeup2 lagi.hehe...

cneo>hehehe...

embe>tkr skin memang leceh sbb widget ilang. kalu x nk ilang kena pandai copy n paste yang dulu tu ke skin baru. tp ssh sket la sbb lain skin lain body html nye. nak kena paham dulu be4 edit.

-inay- said...

mien,tlg jgn bg aku pgg dania.sbb aku rase nk squeeze jek!!

lydzar said...

cuba ko pasangkan astro106 kt dania..yg zikir2 before azan setiap waktu tu..
hannah pon suka dengar zikir2 kt astro 106 tu..mmg duduk diam la dlm 10minit..lepas tu, kesana sini blk la mengemas umah kitorang..
makin tombam si dania ni eh

auni said...

aku rasa si dania ni nanti kuat menceceh mcm ko jugak lah mien.hehe..teringat pulak zaman2 semesta