Friday, February 27, 2009

Update 'status'

Salam and hi to my readers!

Alhamdulillah the result has came out plus with the offer letter from 'g'. It makes me like 5 mins suka gla but later 5 mins rasa cam tak best. Sampai la di saat ini.

Tadi baru je tender my resignation. Boss saya senyum dan ketawa. Sebab dalam surat tu dah terang2 saya tulis offer yang saya dapat nanti. Nasib baik la dia dapat terima. Tq Mr. J! Risau gak dia ngamuk cam kes my assistant dulu. Dia tanya kalu Director nak counter offer macam mana? Terus saya cakap tak kan terima. Sian plak kat Director. Dia memang susah hati kalu orang resign. Memang dia bole jadik down sekejap.

Sebenarnya memang perasaan tu bercampur aduk dan lagi rasa tak puas berada di kerusi ni. Ye la 6 bulan je pegang job ni. Plus job ni yang saya suka teramat sangat. Memang dah plan pon nak stay lama dan buat IR. Tapi nak wat cane kan. Cam Mr. J cakap dah takdir. Aiseh...

I know accepting the offer would make my career development jadi nowhere else. Becoz it is a giant organization. Dunno yet what type of people yang saya kena ngadap plus working environment tu confirm la penuh kelembapan dan lagi penuh ngan makcik2 dan pakcik2 dan laaaggii penuh keformalan yang cukup saya tak suka. Pasni dah tak leh suka2 dress up. Kena simpan segala seluar keja. No more jeans on Friday. h***!

Dan yang ni pon cukup tak suka politik opis. Tau je la kalu dah opis semuanya Melayu. confirm macam2 hal. Adeh...rite now I'm trying to calm down myself and think positive. Pasrah dan redha sebab saya tau offer ni memang ditunggu oleh mama saya yang tak henti2 berdoa. Tak pe la. Pilihan ibubapa semestinya yang terbaik kan?

Insya-Allah.


8 comments:

cneo osman said...

ko dapat gomen offer ke heheheh

ummi mien said...

yupsie! huhu... 16hb mac ni lapor diri.

nsyida said...

sronotnyer...ada kosong x?? nk la keje ngn G gaks

Nadine Zuharra said...

hmm,position ape tu..?mesti best
hehe,nak gak nyelit2 kat gomen..tp kemain susah..hihi
*mm,kalau aku pindah mesia nnti ko tukar link aku tu jd embesia ke..?erk..! :D

lydzar said...

congrates mien..
masuk jabatan mane?
post ape ni?

ummi mien said...

k syida> daftar je ngan spa online. nanti derang panggil. tapi kena sabar menunggu la.

embe> saja je letak embe+bangkok. dah balik mesia tukar nama lain plak. back to normal la.hehe...position as eng letrik.

che'li>tq!lapor diri kat jkr bank negara. ms lapor nanti br tau msk dept mana. harap2 stil around selangor lagi. ;)

-inay- said...

bestnye dpt keje gomen...aku test pon xpenah derang panggil..huwaaa

yatz said...

besh nyer dapat kje baru. . rezeki baby. . .